Δικτυωθείτε με το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Twitter-Icon

icontexto-inside-linkedin

1328465156 icontexto-inside-bloggeryoutube1

Για το NewsLetter του ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

ΔΔΕΕΨΥ®ΕΛΛΑΔΑ

Λεωφ. Κηφισίας 82, Τ.Κ: 115 26, Αθήνα

Τηλ: +30.210.6993276, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


 

Διεθνές Συνέδριο WFMH 2014 " Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια"


 

Η Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA εκπροσωπώντας το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο WFMH 2014 " Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια" που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Οκτωβρίου 2014 στην Αίγλη Ζαππείου με την Εργασία

"Η Εφαρμογή του Γνωσιακού-Συμπεριφορικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας στη Θεραπεία του Παρανοειδή Τύπου της Σχιζοφρένειας"

 Βενέτη Βασιλική Γ. Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας

Σκοπός. Η παρούσα έρευνα διεξήχθη για να εξετάσει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του γνωσιακού-συμπεριφορικού μοντέλου ψυχοθεραπείας στην διαχείριση των συμπτωμάτων του παρανοειδή τύπου της σχιζοφρένειας.

Υλικό και Μέθοδος. Η ασθενής που δέχτηκε να συμμετέχει στην έρευνα νοσηλευόταν σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική. Η ερευνήτρια-θεραπεύτρια είχε 14 εβδομαδιαίες συνεδρίες κατά τις οποίες εφάρμοσε τις γνωσιακές-συμπεριφορικές τεχνικές του μοντέλου ψυχοθεραπείας για την διαχείριση των συμπτωμάτων της ασθενούς υπό την εποπτεία των θεραπευτών που εργάζονταν στην ψυχιατρική κλινική. Παράλληλα, η ασθενής λάμβανε την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή στα πλαίσια της συνεργασίας που διατηρούσε με τον ψυχίατρο.

Αποτελέσματα. Με την ολοκλήρωση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, η αξιολόγηση της σφαιρικής εκτίμησης της λειτουργικότητας της ασθενούς επιβεβαίωσε την αρχική υπόθεση της έρευνας

Συμπέρασμα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή καθορισμένων τεχνικών και παρεμβάσεων του γνωσιακού-συμπεριφορικού μοντέλου ψυχοθεραπείας συμβάλλει θετικά στην διαχείριση των συμπτωμάτων του παρανοειδή τύπου της σχιζοφρένειας.

 

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρείας.


 "Δ.Δ.Ε.Ε.Ψ.Υ."

 

Greek
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους