Δικτυωθείτε με το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Twitter-Icon

icontexto-inside-linkedin

1328465156 icontexto-inside-bloggeryoutube1

Για το NewsLetter του ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

ΔΔΕΕΨΥ®ΕΛΛΑΔΑ

Λεωφ. Κηφισίας 82, Τ.Κ: 115 26, Αθήνα

Τηλ: +30.210.6993276, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Η Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA

Επιστημονική Υπεύθυνη του ΔΔΕΕΨΥ ® Ελλάδα

Υπεύθυνη Διεύθυνσης Veneti CPT Services Ltd, Κύπρου

Επικεφαλής VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY

 

Η Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Παράλληλα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κύπρο αλλά και Διεθνώς. Τον Ιούλιο του 2000,  ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές, Β.Α. (Hons), στην Ψυχολογία και στην Εκπαίδευση στο Sheffield Hallam University που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Δεκέμβριο του 2003, απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, Μ.Α., στην Κλινική Ψυχολογία από το University of Indianapolis, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου ειδικεύτηκε στη Συμπεριφορική Θεραπεία των Ψυχωσικών Διαταραχών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της επιλέγοντας το Γνωσιακό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της εξέλιξης, συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες τα οποία υποστηρίζονταν από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε εκστρατείες που αφορούσαν την ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ως θεραπεύτρια σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και υποστήριξης. Έχει συνεργαστεί με την Α' Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθήνων, "Αρεταίειο" και το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, "Ιπποκράτειο" παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνιο πόνο, με το Αντικαρκινικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Άγιος Σάββας" δουλεύοντας συμβουλευτικά με πάσχοντες από καρκίνο τελικού σταδιού και τις οικογένειες αυτών και, με την Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών "Κασταλία" υποστηρίζοντας ψυχοθεραπευτικά νοσούντες από ψυχικές ασθένειες.

Από το 2006, εργάζεται ως Γνωσιακή-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες στο ιδιωτικό της γραφείο.

Τον Σεπτέμβριο του 2006, συμμετείχε στο“Europe Against Pain, Don’t Suffer in Silence”, 5th Congress of the European Federation of the IASP Chapters (EFIC), στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας παρουσιάζοντας την έρευνα της “Depression Disorder and Functional Impairment in Patients with Persistent Headaches” .

Ενώ, τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, έλαβε μέρος στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πόνου του τμήματος IASP & EFIC, της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας,  στα  Χανιά της Κρήτης με τις  έρευνες «Η Επίδραση της Αγχώδους Διαταραχής στην Εμφάνιση Κεφαλαλγιών των Ασθενών που Αντιμετωπίστηκαν στο Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο» από το Νοέμβριο του 2005 ως τον Μάιο του 2006»  και «Η Επίπτωση του Μακροχρόνιου Πόνου στην Ψυχολογική Κατάσταση των Ασθενών με Χρόνια Οστεοαρθρίτιδα».

Το 2010 εξέδωσε τα δύο πρώτα βιβλία "The Behavioral Treatment of the Paranoid Type of Schizophrenia Disorder" και "The Development of Phonemic Awareness: The Effect of Schooling, Age and Word Structure on the Phonemic Awareness of 63 to 102 Months Old Children" τα οποία πραγματεύονται την «Συμπεριφορική Θεραπεία του Παρανοειδή Υπότυπου της Σχιζοφρένειας» και την «Ανάπτυξη της Φωνημικής Ενημερότητας κατά την διάρκεια των πρώτων παιδικών χρόνων».

Το Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο με θέμα "Depression Disorder: The Cognitive-Behavioral Therapy", «Η Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία της Καταθλιπτικής Διαταραχής και των Διαταραχών της Διάθεσης» και, τον Οκτώβριο του 2011 το βιβλίο με θέμα "Personality Disorders: The Cognitive-Behavioral and Schema Therapy", "Διαταραχές Προσωπικότητας: Η Γνωσιακή-Συμπεριφορική και η Θεραπεία Σχημάτων".

Αρθρογραφεί συχνά θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος στο προσωπικό της ιστολόγιο, πολλά από τα οποία έχουν αναδημοσιευτεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά υγείας. Για πολλά έτη, συνεργαζόταν με επαγγελματικές σχολές στην Αθήνα και στην Κύπρο ενώ, δίδασκε μαθήματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας σε ιδιωτικά κολλέγια και πανεπιστήμια στην Αθήνα.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ίδρυσε στην Αθήνα, το "Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας" στοχεύοντας στην εξειδικευμένη επαγγελματική επιμόρφωση των ειδικών στον χώρο της ψυχικής υγείας. Στο ΔΔΕΕΨΥ καταρτίζει και εποπτεύει ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και ειδικούς ψυχικής υγείας στην εφαρμογή της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας στην Ελληνική Επικράτεια.

Στηριζόμενη στην πρόθεση για την παροχή εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης σε Διεθνές επίπεδο, τον Ιούνιο του 2012 προχώρησε στην σύσταση της εταιρείας Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd με έδρα την Λευκωσία της Κύπρου. Στην εταιρεία παρέχει επιμορφωτικά προγράμματα και συναφείς δραστηριότητες ενημέρωσης για το Επιστημονικό και όχι μόνο κοινό.

Τον Ιούλιο του 2015 αποβλέποντας στην εξάπλωση της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας δημιούργησε τον Διεθνή Φορέα Προαγωγής της Γνωσικής-Συμπεριφορικής Θεραπείας VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY.

Η Βασιλική Βενέτη έχει διατελέσει μέλος του “American Mental Health Counselors Association”, του “British Association for Counseling and Psychotherapy”, της «Ελληνικής Εταιρείας Παρηγορητικής Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και Μη Ασθενών», του «Εθνικού Δικτύου Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας, Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών» και άλλων επιστημονικών συλλόγων που αφορούν τόσο τη συμβουλευτική όσο και τη ψυχοθεραπεία.

Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την προσωπική της ιστοσελίδα.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


"Δ.Δ.Ε.Ε.Ψ.Υ"

Greek
Έχουμε 38 επισκέπτες συνδεδεμένους