Δικτυωθείτε με το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Twitter-Icon

icontexto-inside-linkedin

1328465156 icontexto-inside-bloggeryoutube1

Για το NewsLetter του ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

ΔΔΕΕΨΥ®ΕΛΛΑΔΑ

Λεωφ. Κηφισίας 82, Τ.Κ: 115 26, Αθήνα

Τηλ: +30.210.6993276, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης στις Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας

 

 

 

Το Πρόγραμμα

Το μονοετές Διεθνώς Επαγγελματικά Πιστοποιημένο από τον Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY "Πρόγραμμα Kατάρτισης στις Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας" προσφέρει ολοκληρωμένη, εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση στη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις κλινικές εφαρμογές του Γνωσιακού Συμπεριφορικού μοντέλου.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στα αμερικάνικα πρότυπα εκπαίδευσης για τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και σχεδιάστηκε ώστε να πληροί τα κριτήρια εφαρμογής της ψυχοθεραπείας ΔΙΕΘΝΩΣ εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής στο πρόγραμμα κατάρτισης, οι συμμετέχοντες εγγράφονται ως εκπαιδευόμενα μέλη στο διεθνή φορέα VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY αποκτώντας την Cognitive-Behavioral Trainee Card ενώ, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα κατάρτισης λαμβάνουν διεθνής επαγγελματική πιστοποίηση αποκτώντας την Professional Certified Cognitive-Behavioral Therapist Card ή την Professional Cognitive-Behavioral Therapist Card από τον διεθνή φορέα VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY . Αναλυτικές πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο Become a Card Holder

 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους Συμβούλους, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Ψυχοθεραπευτές, Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας και άλλους Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας καθώς και στους αποφοίτους Ψυχολογικών, Ψυχοθεραπευτικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών που καλύπτουν βασικές προϋποθέσεις και επιθυμούν να εξειδικευτούν στις Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.

Oι υποψήφιοι περνούν από προσωπική συνέντευξη πριν την ένταξη στο πρόγραμμα.

Στόχος του Προγράμματος

Η κατάρτιση στις "Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας" ολοκληρώνεται σε 11 εργαστήρια. Κάθε εργαστήριο εξελίσσεται σε ένα Σαββατοκύριακο από τις 09:00 πμ μέχρι τις 19:00 μμ κατά το οποίο οι καταρτιζόμενοι ενημερώνονται για τα θεωρητικά θέματα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και των Ψυχικών Διαταραχών σύμφωνα με το DSM-5 συμμετέχοντας στις διαλέξεις, σχολιάζοντας τις προβολές βιντεοσκοπημένων συνεδριών, υιοθετώντας τους ρόλους των θεραπευτών και των θεραπευόμενων σε πρακτικές δραστηριότητες, παραθέτοντας τις κλινικές απόψεις τους σε μελέτες βιβλιογραφικών περιστατικών.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να προχωρούν αποτελεσματικά στην κλινική αξιολόγηση, την δόμηση του θεραπευτικού πλάνου και την εφαρμογή των κατάλληλων γνωσιακών-συμπεριφορικών τεχνικών στις θεραπευτικές συνεργασίες τους.

Θεωρία & Μεθοδολογία

Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Ι: Εισαγωγή και σχολιασμός της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Θεωρίας και Θεραπείας. Δόμηση Διαγνωστικής Κλινικής Συνέντευξης, Κλινική Αξιολόγηση Συμπτωμάτων βάσει Κωδικοποίησης DSM-5 και Πολυαξονική Εκτίμηση

Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία ΙΙ: Οργάνωση Θεραπευτικών Στόχων και Δόμηση Θεραπευτικού Πλάνου. Επεμβατικά Στάδια, Γνωσιακή Αναδόμηση, Γνωσιακές και Συμπεριφορικές Τεχνικές, Πρόληψη Υποτροπής, Ολοκλήρωση Θεραπείας

ΓΣΨ: Σχιζοφρένεια και άλλες Ψυχωσικές Διαταραχές

ΓΣΨ: Διπολικές και Συναφείς Διαταραχές

ΓΣΨ: Καταθλιπτικές Διαταραχές

ΓΣΨ: Αγχώδεις Διαταραχές

ΓΣΨ: Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και Συναφείς Διαταραχές

ΓΣΨ: Διασχιστικές Διαταραχές

ΓΣΨ: Σωματόμορφες Διαταραχές και Συναφείς Διαταραχές

ΓΣΨ: Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

ΓΣΨ: Διαταραχές του Ύπνου

ΓΣΨ: Σεξουαλικές Διαταραχές και Παραφιλίες

ΓΣΨ: Εξαρτητικές Διαταραχές και Συναφείς Διαταραχές

ΓΣΨ: Διαταραχές Προσωπικότητας: Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία & Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Θεραπεία Σχημάτων

ΓΣΨ: Γενικά Θέματα: Η εφαρμογή της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας σε ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ηλικιωμένους, και πένθος

Συμμετοχή: Οι καταρτιζόμενοι οφείλουν να συμμετέχουν σε όλα τα εργαστήρια εφόσον έχουν μελετήσει την καθορισμένη θεωρία η οποία στηρίζεται στην πρόσφατη σχετική βιβλιογραφία αλλά και στις νεότερες ερευνητικές και επιστημονικές ανακοινώσεις.

Εποπτευόμενη Κλινική Εποπτεία: Στη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες καλύπτουν την απαίτηση της κλινικής εποπτείας συμμετέχοντας ως συνθεραπευτές σε ομάδες θεραπείας όπως παρέχονται από το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΔΔΕΕΨΥ®. Παρ'όλα αυτά, το ΔΔΕΕΨΥ® ενισχύει την συνέχεια της κλινικής εποπτείας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το κόστος της κλινικής εποπτείας περιλαμβάνεται στις καθορισμένες οικονομικές απαιτήσεις στη διάρκεια του προγράμματος.

Συνεχιζόμενη Επιμόρφωση: Ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη είναι η συνεχιζόμενη επιμόρφωση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Το "Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας" διοργανώνει σεμινάρια και ημερίδες ανα τακτά χρονικά διαστήματα στοχεύοντας στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των καταρτιζόμενων αλλά και του ευρύτερου κοινού σε θέματα που αφορούν στις εξελίξεις της επιστήμης της ψυχικής υγείας. Το κόστος της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης δεν περιλαμβάνεται στις καθορισμένες οικονομικές απαιτήσεις του προγράμματος.

Προσωπική Θεραπεία/Ανάπτυξη των Καταρτιζόμενων: Για την ασφαλή και ηθική άσκηση του επαγγέλματος, οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθήσουν ένα ψυχοθεραπευτικό  κύκλο προσωπικής ανάπτυξης συμμετέχοντας τουλάχιστον σε 16 εβδομαδιαίες και 4 αναμνηστικές συνεδρίες στην διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης. Η εμπειρία της ψυχοθεραπείας βοηθά τον εκκολαπτόμενο επαγγελματία αφ' ενός να διαχειριστεί τους προσωπικούς προβληματισμούς, αφ' ετέρου να παρατηρήσει την εφαρμογή των αρχών της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας. Τόσο ο θεραπευτής όσο και ο καταρτιζόμενος-θεραπευόμενος διαφυλάσσουν το απόρρητο της θεραπευτικής συνεργασίας. Το κόστος της ψυχοθεραπείας δεν περιλαμβάνεται στις καθορισμένες οικονομικές απαιτήσεις του προγράμματος κατάρτισης.

Αξιολόγηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων: Στην διάρκεια της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να καταθέσουν δύο θεωρητικές εργασίες και μία ερευνητική πτυχιακή εργασία. Η πρώτη εργασία στηρίζεται στην θεωρητική παρουσίαση της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής θεραπείας των ψυχικών διαταραχών που επιλέγουν οι καταρτιζόμενοι από τις ομάδες των διαταραχών που έχουν σχολιαστεί μέχρι τότε ενώ, στην δεύτερη εργασία, οι συμμετέχοντες αναλύουν θεραπευτικά ένα βιβλιογραφικό περιστατικό το οποίο προτείνεται από την εισηγήτρια του προγράμματος.  Στην ερευνητική εργασία, οι συμμετέχοντες στηριζόμενοι στην κλινική εποπτεία παρουσιάζουν λεπτομερώς την εξέλιξη της θεραπευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας.

Απονέμεται: Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν «Δίπλωμα Εξειδίκευσης στις Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας».

Κόστος Προγράμματος Κατάρτισης: 3630€ το οποίο καλύπτεται σε 11 ισόποσες καταβολές των  330 ευρώ. Σπουδαστές/Φοιτητές/Άνεργοι/Απόφοιτοι ΔΔΕΕΨΥ® & Veneti CPT Services Ltd: 3520€ το οποίο καλύπτεται σε 11 ισόποσες καταβολές των 320 ευρώ

Οι απόφοιτοι της Επαγγελματικής Εξειδίκευσης στις Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας μπορούν να συνεχίσουν προαιρετικά την κατάρτιση συμμετέχοντας στο Κύκλο Επαγγελματικής Επιμόρφωσης  του Προγράμματος Κλινικής Εποπτείας Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.

Το ΔΔΕΕΨΥ® κατέχοντας την οργανωτική κάρτα του Διεθνούς Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY καθώς και οι απόφοιτοι του προγράμματος κατάρτισης στις εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας υιοθετούν τον Κώδικα Δεοντολογίας και Ηθικής του.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην δομή του προγράμματος και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Βασιλική Βενέτη, καλώντας στο +30.210.6993276, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 13:00 ως τις 15:00.


 

"Δ.Δ.Ε.Ε.Ψ.Υ"

Greek
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους