Δικτυωθείτε με το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Twitter-Icon

icontexto-inside-linkedin

1328465156 icontexto-inside-bloggeryoutube1

Για το NewsLetter του ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

ΔΔΕΕΨΥ®ΕΛΛΑΔΑ

Λεωφ. Κηφισίας 82, Τ.Κ: 115 26, Αθήνα

Τηλ: +30.210.6993276,  e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


 

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Παιδοψυχολογία

 

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Παιδοψυχολογία παρουσιάζει τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού από την εμβρυική μέχρι τη μετεφηβική ηλικία ενώ, δίνεται έμφαση στο γνωστικό, ψυχοσυναισθηματικό και συμπεριφορικό τομέα, στην εξέλιξη της σκέψης, της γλώσσας, της αυτοαντίληψης και αυτοεκτίμησης, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας , στις αποκλίνουσες και παραβατικές συμπεριφορές.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σπουδαστές και απόφοιτους Ψυχολογίας, Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών, Παιδαγωγικών Επιστημών,  σε Νηπιαγωγούς, Νηπιοβρεφοκόμους, Λογοθεραπευτές, Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, Γονείς καθώς και σε κάθε Ενδιαφερόμενο.

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


12/01/2019, 16:00-18:00
Εισαγωγή στην Επιστήμη της Παιδοψυχολογίας: Η εκπαίδευση, ο ρόλος και ο Κώδικας Δεοντολογίας του ειδικού.

Αναπτυξιακή Ψυχολογία: Ο ρόλος του γονέα στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Πως επηρεάζουν οι γονείς την ηθική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού τους. Πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Βασικοί κανόνες γονεϊκής συμπεριφοράς. Συμβουλές για μελλοντικούς και νύν γονείς.

13/01/2019, 16:00-18:00 Παιδί & Διαζύγιο. Οι συναισθηματικές, ψυχολογικές, κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις ενός διαζυγίου στο παιδί αλλά και στο ζευγάρι. Πως ανακοινώνουμε στο παιδί ένα διαζύγιο και ποιος είναι ο ρόλος του κάθε γονέα μετά το χωρισμό. Διαχείριση συγκρούσεων, στρατηγικές επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων.

Παιδί & Διατροφή. Διατροφικές ανάγκες και προβλήματα διατροφής στα παιδιά. Το φαγητό ως μέσo επικοινωνίας. Παιδικές διατροφικές διαταραχές. Παιδική παχυσαρκία. Τρόποι διαχείρισης και παρέμβασης.

26/01/2019, 16:00-18:00 Το επιθετικό παιδί. Μορφές παιδικής επιθετικότητας. Διαταραχές διαγωγής. Κλινική εικόνα και συμπτωματολογία. Με ποιους τρόπους επιδρά ο ρόλος του γονέα στη συμπεριφορά του παιδιού. Τρόποι διαχείρισης και οριοθέτησης του επιθετικού παιδιού.

Εφηβική Παραβατικότητα. Μορφές εφηβικής παραβατικής συμπεριφοράς. Ο ρόλος της οικογένειας και των συναναστροφών του εφήβου στην ενίσχυση της παραβατικής συμπεριφοράς. Τρόποι παρέμβασης και μέθοδοι διαχείρισης της παιδικής παραβατικότητας

27/01/2019, 16:00-18:00 Παιδί & Άγχος. Κλινική εικόνα, συμπτωματολογία και συμπεριφορές εκδήλωσης άγχους στα παιδιά. Οι επιπτώσεις του άγχους στη ζωή του παιδιού. Τεχνικές παρέμβασης και αντιμετώπισης.

09/02/2019, 16:00-18:00 Παιδικοί Φόβοι & Φοβίες. Διαφορές μεταξύ φόβου και φοβίας. Είδη και αιτιολογία εμφάνισης των παιδικών φόβων και φοβιών. Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης.

10/02/2019, 16:00-18:00 Παιδικές Διαταραχές Ύπνου. Τα είδη των Διαταραχών Ύπνου. Κλινική εικόνα και συμπτωματολογία των διαταραχών ύπνου. Επιπτώσεις στη καθημερινότητα του παιδιού. Τρόποι αντιμετώπισης και τεχνικές διαχείρισης των διαταραχών ύπνου

 

Η επιτυχής ολοκλήρωση των ενοτήτων του προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Διπλώματος Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Παιδοψυχολογία

 

Εισηγήτρια

Βασιλική Γ.Βενέτη: ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, University of Indianapolis, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής-ΒΑ Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης, Sheffield Hallam University, Ηνωμένο Βασίλειο-Ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, ΕΠΙΨΥ

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κόστος συμμετοχής Προγράμματος Επιμόρφωσης στην Παιδοψυχολογία: 60€

Τρόπος πληρωμής: Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται σε 6 ισόποσες δόσεις των 10€ σε κάθε συνάντηση

Χώρος Διεξαγωγής: Τα μαθήματα λαμβάνουν μέρος στο ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα, Λ. Κηφισίας 82, Αμπελόκηποι, Αθήνα (στάση μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ) σε συνεργασία με την Διεθνής Εταιρεία Προαγωγής των Ψυχολογικών και Ψυχοθεραπευτικών Επιστημών Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd.

Διαδικασία εγγραφής: Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ τηλεφωνικά Δευτέρα με Παρασκευή, 13:00 με 15:00: Βασιλική Βενέτη, Τηλ: 210.6993276

 

 

 

 


 

"Δ.Δ.Ε.Ε.Ψ.Υ"

Greek
Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους