Δικτυωθείτε με το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Twitter-Icon

icontexto-inside-linkedin

1328465156 icontexto-inside-bloggeryoutube1

Για το NewsLetter του ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Οι Εξελίξεις του ΔΔΕΕΨΥ

Το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα στο WFMH 2014 " Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια", 9-11 ΟκτωβρίουΗ Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA εκπροσωπώντας το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο WFMH 2014 " Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια" στη Συνεδρία "ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ VΙ: Ζώντας με την Σχιζοφρένεια 0 27- 0 31" που πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 16.00-17:30 στην Αίθουσα ΙΙΙ στην Αίγλη Ζαππείου με την Εργασία


"Η Εφαρμογή του Γνωσιακού-Συμπεριφορικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας στη Θεραπεία του Παρανοειδή Τύπου της Σχιζοφρένειας"


 

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρείας. 


       


 

Η Προφορική Παρουσίαση έχει προγραμματιστεί στις 16:00


 

 

Οι Συμμετοχές του ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα σε Προσεχή Συνέδρια

 

9-11 Οκτωβρίου 2014, Αίγλη Ζαππείου

Το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα ανακοινώνει την συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας "Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια" στη Συνεδρία "ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ VΙ: Ζώντας με την Σχιζοφρένεια 0 27- 0 31" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στις 16.00-17.30, στην Αίθουσα ΙΙΙ στην Αίγλη Ζαππείου με την Εργασία

 

"Η Εφαρμογή του Γνωσιακού-Συμπεριφορικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας στη Θεραπεία του Παρανοειδή Τύπου της Σχιζοφρένειας"

Βενέτη Βασιλική Γ. Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας® Ελλάδα


6-9 Νοεμβρίου 2014, Πάτρα

Το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα συμμετέχει στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας που θα πραγματοποιηθεί 6-9 Νοεμβρίου στην Πάτρα με την Προφορική Ανακοίνωση

"Η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της συστηματικής απευαισθητοποίησης και της διεκδικητικής εκπαίδευσης στην εξέλιξη της συμβουλευτικής διαδικασίας"

Βενέτη Βασιλική Γ. Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας®, Ελλάδα


 

 

Προσμένουμε να συνομιλήσουμε για τις εξελίξεις στην Επιστημονική Κοινότητα της Ψυχικής Υγείας!

 

 


 

 

Πρόγραμμα Κατάρτισης στις Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας

 


ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Σάββατο 11  Οκτωβρίου 2014Το αναθεωρημένο και προσαρμοσμένο στο DSM-5 "Πρόγραμμα Kατάρτισης στις Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας" απευθύνεται στους Συμβούλους, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Ψυχοθεραπευτές και άλλους Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας καθώς και στους αποφοίτους Ψυχολογικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών που καλύπτουν βασικές προυποθέσεις και επιθυμούν να εξειδικευτούν στις Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.


Η κατάρτιση στις "Εφαρμογές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας" διαρκεί δύο έτη και ολοκληρώνεται σε 16 εργαστήρια. Κάθε εργαστήριο εξελίσσεται σε ένα Σαββατοκύριακο από τις 10:00 πμ μέχρι τις 17:00 μμ κατά το οποίο οι καταρτιζόμενοι ενημερώνονται για τα θεωρητικά θέματα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και των Ψυχικών Διαταραχών σύμφωνα με το DSM-5 συμμετέχοντας στις διαλέξεις, σχολιάζοντας τις προβολές βιντεοσκοπημένων συνεδριών, υιοθετώντας τους ρόλους των θεραπευτών και των θεραπευόμενων σε πρακτικές δραστηριότητες, παραθέτοντας τις κλινικές απόψεις τους σε μελέτες βιβλιογραφικών περιστατικών.


Αναλυτικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Θεραπεία των Διαταραχών της Προσωπικότητας


ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Σάββατο 22  Νοεμβρίου 2014


Το "Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Θεραπεία των Διαταραχών της Προσωπικότητας" απευθύνεται στους Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Ψυχοθεραπευτές και στους Ειδικούς στο τομέα της απεξάρτησης που έχουν εκπαιδευτική αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, την Θεραπεία Σχημάτων ή σε άλλο μοντέλο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας.

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης επιλέγονται κατόπιν συνέντευξης.

 Το πρόγραμμα εξειδίκευσης στοχεύει στην αναγνώριση, στην εξοικείωση και στην κλινική αξιολόγηση των Διαταραχών της Προσωπικότητας. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, σχολιάζονται λεπτομερώς οι ομάδες των Διαταραχών της Προσωπικότητας σύμφωνα με το DSM-5 ενώ, δίνεται έμφαση στον σχεδιασμό του κατάλληλου θεραπευτικού πλάνου το οποίο βασίζεται στις αρχές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και της Θεραπείας Σχημάτων.

Το πρόγραμμα εξειδίκευσης εξελίσσεται σε 4 εργαστήρια. Κάθε εργαστήριο διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο από τις 10:00 μέχρι τις 17:00, το οποίο εκτός από την ανάλυση των θεματικών ενοτήτων περιλαμβάνει δραστηριότητες πρακτικής εξάσκησης, ασκήσεις αυτογνωσίας, σχολιασμούς περιστατικών και προβολές μαγνητοσκοπημένων συνεδριών.


Αναλυτικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης

Καλό Καλοκαίρι!

Το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα σας ενημερώνει ότι επιστρέφει στις Δραστηριότητες του την Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αν επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα πρoγράμματα εκπαίδευσης κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, μπορείτε να στείλετε το αίτημα σας ηλεκτρονικά στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Να έχετε ένα ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ καλοκαίρι!

 


Περισσότερα Άρθρα...
Greek
Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους